Michelin Anakee Adventure motorband

Als serieuze allroadrijder ontkom je niet aan de Michelin Anakee banden. Deze band heeft, zeker vanaf model Anakee 2, allroad rijders veel plezier gegeven. De ongekende duurzaamheid van de Anakee3, onder zware allroad motoren konden ze met gemak 20.000km mee, zorgde ervoor dat de band hoog in de verkooplijsten terug te vinden was.

1 punt waar de band wat minder op scoorde was het rijgeluid. Door het vrij grove profiel icm de harde compound veroorzaakte dit op de snelweg een beetje het fluitende geluid wat je ook bij vrachtwagens hoort, uiteraard niet zo sterk, maar toch. Je neemt het voor lief bij een stoere band waarmee je indien noodzakelijk ook gemakkelijk een gravelpad kan pakken en op de snelweg vergelijkbare prestaties heeft als van een toerband.

De Adventureband voor adventure motoren

Afgelopen jaar heeft Michelin het Anakee aanbod flink uitgebreid. Ingegeven door het feit dat bijna 75% van de verkochte motoren tegenwoordig een allroad/adventure is en er altijd wat te verbeteren valt.
Het resulteerde in 2 nieuwe modellen: de Anakee Adventure en de Anakee Wild. Waarbij laatst genoemde een echte noppenband is, geschikt voor allroad motoren en op asfalt nog prima grip en prestaties levert. In het onverhard voelt deze band zich nog veel meer thuis. Rij je meer dan 50% van je ritten offroad dan is dit de beste keuze.

Michelin Anakee Wild

De Anakee Adventure zou je als opvolger van de Anakee 3 (blijft nog gewoon leverbaar) kunnen zien, voornamelijk geschikt voor gebruik op de weg maar een stuk onverhard is geen probleem. Het profiel ziet er zeer stoer uit, dit geeft precies de looks die je eigenlijk op je allroad wil hebben. Wij waren dan ook blij verrast toen we de snelweg op reden en deze banden dus wel stil waren! Het stuurgedrag is merkbaar beter dan de Anakee 3 en voelt heel stabiel aan op snelheid en in bochten. Op nat wegdek geeft de band ook volledig vertrouwen door de nieuwe compound met silica.

De Michelin Adventure banden zijn in een groot aantal maten verkrijgbaar voor wielmaat 17 tot 21” waarbij de meeste maten snelheidsindex V (240 km/h) hebben.

Toe aan nieuwe banden?

Maak snel een afspraak voordat de voorjaarsdrukte begint!

Michelin Anakee Adventure