Maart Motor Maand (MMM)

Op deze site hebben we wel vaker de ontspannende werking van motorrijden besproken, natuurlijk uit eigen ervaring, die van onze klanten maar ook bevestigd door studies.

De RAI heeft een onderzoek laten uitvoeren om de gezonde kant van motorrijden aan te tonen. De cijfers liegen er niet om, hoewel een onderzoek onder motorrijders een ietswat vertekend beeld kan geven. Als motorrijden niet leuk zou zijn deed je het niet. Vraag een voetbalfan waarom hij naar voetbal kijkt en je zult niet horen dat het een stomme sport is, zoiets.

De Rai gaat tevens de maand Maart bestempelen als Maart Motor Maand omdat vele motorrijders na de winterstop dan weer opstappen. Dit jaar begon dat overigens een maand eerder vanwege perfect motorweer al in februari. Het percentage doorrijders in de winter stijgt wel elk jaar en zit volgens het laatste onderzoek al op 52%.

Wat komt er dan uit het onderzoek?

Motorrijden is ontspannend! Zeker met alle corona perikelen is het een goede afleiding en hierdoor geeft 23% aan (veel) vaker motor te rijden. Waarbij bijna 80% van de ondervraagden zegt dit een ontspannende werking heeft en het hoofd leegmaakt. Wij kunnen dit volledig beamen!

Motor rijden

Dat dit ook impact heeft op de verkopen is een logisch gevolg. Er is veel meer interesse in motoren, zien we ook aan de bezoekersaantallen op onze site. Op vakantie gaan zit er nog even niet in en dat vakantiegeld brengt ook geen rente meer binnen tegenwoordig. Dan wordt die andere motor opeens een stuk haalbaarder en aantrekkelijker. Motorrijden komt dicht bij het vakantiegevoel en in alle maatregelen bleef dit wel toegestaan, je zit immers lekker veilig in je eigen helm en hebt voldoende afstand tot alles en iedereen.

Motorrijden werkt ontspannend en ontstrest, heerlijk je hoofd leegrijden en ook nog leuk!

Een nadeel is dat het aanbod gebruikte motoren beperkter wordt. Zie je op onze site een mooie occasion staan wacht dan niet te lang en maak een afspraak om te bezichtigen of proefrijden.
Een nieuwe motor is natuurlijk altijd een goede optie, en ook daarmee helpen we je graag.