Motor GPS Tulpenroute

Bloembollen Tulpenroute Keukenhof GPS

Dit is zeker de tijd van het jaar om de motor te pakken en een leuk ritje in de regio te maken! Zo vertelde een vaste klant dat hij met zn vrouw achterop een prachtig rondje bloembollenvelden had gemaakt. Mooie inspiratie om zelf ook eens een tripje in de regio te doen. Even online naar GPS_Tracks gegaan en daar de Keukenhof en omgeving route gevonden. Niet te lange route, het is immers soms nog best fris. Ondertussen had ik geen idee meer hoe ik een route in mijn Garmin moest laden, dus dat ook weer online opgezocht. Klusje van niets. (De route bevat overigens ook .ITN bestanden voor TomTom).

De route zelf

De start lijkt wat vreemd midden in een woonwijk maar na een paar waypoints snap je dat deze precies langs allerlei bloembollenvelden leiden, sommige staan nog niet in bloei, sommige zijn dit jaar niet ingezaaid maar de meeste velden staan oogverblindend mooi in bloei. Je kunt deze route gerust meerdere keren rijden omdat de velden lang niet allemaal tegelijk in bloei staan, volgende maand ziet het er heel anders uit.
Om eerlijk te zijn hebben we de route niet helemaal af gemaakt, maar zijn tot driekwart geen noemenswaardige problemen tegen gekomen, wat prima is voor een route die al 15 jaar online staat!

Toe aan een andere motor? Hier is keus genoeg!

Druk

Wij waren zo dom geweest om zondagmiddag te gaan rijden, we waren niet de enige. Elk weggetje was vol met wandelaars, fietsers, auto’s, elektrische steps en collega-motorrijders. Nu weten ze rond de Keukenhof wel met veel verkeer om te gaan dus stonden op diverse kruispunten verkeersregelaars en dat ging eigenlijk nog best soepel. De motor heeft natuurlijk weer het voordeel dat je er vaak snel tussendoor prikt, kan inhalen of een stukje afsnijden. Je kunt je wel lekker verbazen over de hoeveelheid mensen die een selfie nemen midden in het bollenveld. Social-media moet uit elkaar barsten van dezelfde foto’s zou je denken.
Mijn tip zou zijn om lekker door de weeks een mooi dagje te plannen of anders wat vroeger in de ochtend, fototechnisch gezien krijg je dan nog mooiere beelden ook.
Je kunt er ook voor kiezen om de bollenvelden in de kop van Noord-Holland te bezoeken, deze liggen wel minder dicht op elkaar maar het zal een stuk rustiger zijn.

Inbouw

Bij Bakker Motors ben je ook aan het juiste adres voor de inbouw van een nieuw Tomtom of Garmin navigatie systeem. Alles zal netjes worden aangesloten zoals jij dat wilt, op een veilige manier en je hebt er langdurig plezier van.

Ook voor het monteren van je GSM op het stuur hebben we een mooi assortiment met de juiste oplossing voor jouw motor

Andere routes vind je hier