Geschiedenis

Al drie generaties Bakker motors

Bakker motors is een Zaans familiebedrijf dat al sinds 1928 voor u klaar staat met deskundig advies en expertise.

1928 – 1951 Dampad 45

Bakker motors schildje 1928Opa Frans Bakker stichtte in 1928 in Zaandam een rijwiel- en motorzaak aan het Dampad. Frans kon op een gegeven moment een rijwielzaak in die straat overnemen. Hij ging zich direct specialiseren in lichte motorfietsen, omdat men toen voor grote zware motoren toch geen geld had. De motorrijders van toen waren wel de potentiële autorijders, maar konden gewoon geen auto betalen.

1951 – 1998 Burcht

Bakker motors geschiedenis

Vlak na de oorlog is Frans Bakker naar het pand aan de Burcht verhuisd. De toenmalige beheerder van de koffie- en ijssalon van Van Akkeren wilde wel in het pand aan de Dampad, dus vond er een ruil plaats. De winkel, die toen misschien niet groter was dan 30 vierkante meter, werd in 1951 tot een acceptabele grootte uitgebreid.

 

Oud Schildje

Fred Bakker nam in 1979 de zaak over. Fred heeft in de jaren daarvoor ook nog een aantal jaren bij garage Zwart gewerkt. De vader van Fred vond dat hij dat diende te doen. Fred moest eerst wat ervaring hebben en weten hoe het er in andere bedrijven aan toe ging.

 

Bakker motors geschiedenis

Ondertussen was Bakker Motors in Zaandam een begrip geworden. Naast alle tendensen in het motorgebruik, scooters, Messerschmidt-driewielers en de Japanners is er rond de motor ook veel veranderd. En door een verkregen dealerschap van oa Honda motoren is de expertise enorm toegenomen. Vroeger had je een motor, lange leren jas, een Cromwell-helm en dat was het.

Tegenwoordig is de bescherming veel beter. Met goede jassen of motorpakken, verschillende type helmen van potje, systeem of integraalhelm.

 

 1998 – heden Penningweg 90

Bakker motors buitenzijde pandBakker motors zit nu aan de Penningweg nadat veertig jaar de zaak aan de Burcht in Zaandam gevestigd was. Achter de showroom zit een ruim opgezette werkplaats.

De bovenverdieping toont rekken vol warme en waterdichte motorkleding: textiel jack’s, met allerhande protectie. Langs de zijwand planken vol helmen aan de overkant staan dozen vol laarzen en het rek met motorhandschoenen kun je ook eigenlijk niet over het hoofd zien. Ook onderdelen en accessoires zijn volop aanwezig in de zaak.

 

showroom bakker motorsEr is een voorraadruimte en een kamer vol technische naslagwerken. En natuurlijk de belangrijkste blikvanger als je de winkel binnenstapt: de grote showroom. Een indrukwekkend aantal motoren staat in rijen opgesteld. Naast de Japanse merken als Honda en Suzuki, staan diverse andere merken.

Tegenwoordig zwaait Phil Bakker de scepter. Fred ”Ik ben praktisch altijd hier, voor mij geen pensioen” helpt nog steeds in de winkel.

Voor onderhoud en verkoop van alle merken motoren, nieuw en gebruikt, kom je naar de Bakker Motors Zaandam. De koffie staat in al die jaren ook nog steeds voor je klaar.