Geschiedenis

Al drie generaties Bakker motors

Bakker motors is een Zaans familiebedrijf dat al sinds 1928 klaar voor de motorrijder staat met deskundig advies en expertise. Klanten uit de hele regio van Alkmaar, Beverwijk, Haarlem, Amsterdam, Purmerend, Hoofddorp en verder weten ons al decennia lang te vinden.

1928 – 1951 Dampad 45

Bakker motors schildje 1928

Opa Frans Bakker stichtte in 1928 in Zaandam een rijwiel- en motorzaak aan het Dampad. Frans kon op een gegeven moment een rijwielzaak in die straat overnemen. Hij ging zich direct specialiseren in lichte motorfietsen, omdat men toen voor grote zware motoren toch geen geld had. De motorrijders van toen waren wel de potentiële autorijders, maar konden gewoon geen auto betalen.

1951 – 1998 Burcht

Bakker motors geschiedenis

Vlak na de oorlog is Frans Bakker naar het pand aan de Burcht verhuisd. De toenmalige beheerder van de koffie- en ijssalon van Van Akkeren wilde wel in het pand aan de Dampad, dus vond er een ruil plaats. De winkel, die toen misschien niet groter was dan 30 vierkante meter, werd in 1951 tot een acceptabele grootte uitgebreid.

Oud Schildje

Fred Bakker nam in 1979 de zaak over. Fred heeft in de jaren daarvoor ook nog een aantal jaren bij garage Zwart gewerkt. De vader van Fred vond dat hij dat diende te doen, eerst wat ervaring hebben en weten hoe het er in andere bedrijven aan toe ging.

Bakker motors geschiedenis

Ondertussen was Bakker Motors in Zaandam een begrip geworden. Naast alle tendensen in het motorgebruik, scooters, Messerschmidt-driewielers en de Japanners is er rond de motor ook veel veranderd. En door een verkregen dealerschap van oa Honda motoren is de expertise enorm toegenomen. Vroeger had je een motor, lange leren jas, een Cromwell-helm en dat was het.

Tegenwoordig is de bescherming veel beter. Met goede jassen of motorpakken, verschillende type helmen van potje, systeem- of integraalhelm.

 1998 – heden Penningweg 90

Bakker motors buitenzijde pand

Bakker motors zit nu aan de Penningweg nadat veertig jaar de zaak aan de Burcht in Zaandam gevestigd was. Achter de showroom zit een ruim opgezette werkplaats.

De bovenverdieping toont rekken vol warme en waterdichte motorkleding. Langs de zijwand planken vol helmen aan de overkant staan dozen vol motorlaarzen en het rek met motorhandschoenen kun je ook eigenlijk niet over het hoofd zien. Ook onderdelen en accessoires zijn volop aanwezig in de zaak.

showroom bakker motors

Er is een voorraadruimte en een kamer vol technische naslagwerken. En natuurlijk de belangrijkste blikvanger als je de winkel binnenstapt: de grote showroom. Een indrukwekkend aantal motoren staat in rijen opgesteld. Gespecialiseerd in Honda en voornamelijk Japanse merken als Yamaha, Kawasaki en Suzuki, bevolken de showroom.

Tegenwoordig zwaait Phil Bakker de scepter. Je begrijpt dat ‘motor’ bij hem in zijn DNA is ingebakken. Geen bloed maar benzine stroomt er door zijn aderen, en hij drinkt olie voor ontbijt. Hij is dan ook een van de betere monteurs in de regio, en eigenlijk altijd in de werkplaats te vinden. Vader Fred helpt nog steeds regelmatig in de winkel.
Een uitgebreid netwerk met vakmensen en gespecialiseerde bedrijven zorgen ervoor dat je voor alle werkzaamheden aan je motor bij Bakker Motors terecht kunt.

Voor onderhoud en verkoop van diverse merken motoren, nieuw en gebruikt, kom je naar de Bakker Motors Zaandam. Sommige dingen veranderen hier nooit: de koffie staat in al die jaren ook nog steeds voor je klaar.

Als bedrijf kun je het alleen 90 jaar volhouden als je tevreden klanten hebt.