Sloten en alarm

Sloten en alarminstallaties voor motoren

 

Sloten

Verreweg de meeste verzekeringsmaatschappijen stellen het verplicht dat je de motor op slot zet met minimaal een ART4 gekeurd slot. En bij een all-risk verzekering vaak nog een gekeurd alarm systeem. Enkele maatschappijen stellen het niet verplicht maar dan betaal je veel meer premie.

Om je hiermee te helpen hebben wij een aantal goede sloten op voorraad waaronder sloten van het topmerk Abus, het mooie hiervan is dat je meteen kunt kijken of het slot makkelijk onder je buddy past. Heb je toch al een koffer op je motor dan is dat natuurlijk geen probleem, zelfs een slot met een dikke ketting neem je dan makkelijk mee, ook die hebben we liggen en nog voor een scherpe prijs ook.

   beveiliging anti diefstal Abus geel   Sloten  Motor beveiliging anti diefstal brake reminder cable

 

 

SCM beveiliging Slotoen en alarm beveiliging Honda HISS SCM klasse

Op de meeste nieuwere motoren is standaard een SCM-beveiliging klasse 1 ingebouwd, bij Honda motoren is dat het bekende HISS. Dit is de startonderbreker. Dit is voor de meeste verzekeringsmaatschappijen niet voldoende en eisen een SCM klasse 2 (startonderbreker en alarmsysteem) of SCM klasse 3 ( startonderbreker, met alarm- en volgsysteem) beveiliging.  Wel moet, soms jaarlijks, via een certificaat aangetoond worden dat het beveiligingssysteem is goedgekeurd.Sloten en alarm Spyball SCM alarmsysteem

Een goedgekeurd SCM klasse 2 alarm is bijvoorbeeld de Spyball, deze kunnen wij inbouwen op de meeste motoren.

Voor meer informatie en tips over anti diefstal of sloten vind je HIER

 

 

 

Over het algemeen is vastmaken van de motor aan de aarde (anker) in combinatie remschijfsloten en een startonderbreker en/of een akoestisch alarmsysteem het meest effectief.

Op www.stavc.nl is onder motorfietsen veel specifieke info te vinden over beveiligen.

 

 

Kiwa SCM erkend SCM IM-01

Bakker Motors Zaandam is gecertificeerd Kiwa-SCM inbouw bedrijf, met SCM erkennning inbouwbedrijf motorfietsen SCM-IM-01.

 

 

 

Bakker Motors Zaandam motorkleding