Sloten en alarm

Sloten en alarminstallaties voor motoren

Sloten

Verreweg de meeste verzekeringsmaatschappijen stellen het verplicht dat je de motor op slot zet met minimaal een ART4 gekeurd slot. En bij een all-risk verzekering vaak nog aangevuld met een SCM gekeurd alarm systeem. Enkele maatschappijen stellen het niet verplicht maar dan betaal je vaak meer premie.

Om je hiermee te helpen hebben wij een aantal goede sloten op voorraad waaronder sloten van het topmerk Abus, het mooie hiervan is dat je meteen kunt kijken of het slot makkelijk onder je buddy-seat past. Heb je toch al een koffer op je motor dan is dat natuurlijk geen probleem, zelfs een slot met een dikke ketting neem je dan makkelijk mee, ook die hebben we liggen en nog voor een scherpe prijs ook.

motor Sloten SCM ART4

SCM beveiliging 

Update
Er zijn momenteel geen SCM alarmsystemen verkrijgbaar! Door het faillissement van Spyball en het niet meer kunnen leveren van het verouderde Datatool alarm, zijn er nu geen kwalitatief SCM goedgekeurde alarmsystemen meer verkrijgbaar!

Slotoen en alarm beveiliging Honda HISS SCM klasse

Op de veel moderne motoren is standaard een SCM-beveiliging klasse 1 ingebouwd, bij Honda motoren is dat het bekende HISS. Dit is de startonderbreker. Dit is voor de meeste verzekeringsmaatschappijen niet voldoende en vereisen een SCM klasse 2 (startonderbreker en alarmsysteem) of SCM klasse 3 ( startonderbreker, met alarm- en volgsysteem) beveiliging.  Vaak moet, soms jaarlijks, via een certificaat aangetoond worden dat het beveiligingssysteem is goedgekeurd.

Meer informatie en tips over anti diefstal of sloten vind je HIER

Over het algemeen is vastmaken van de motor aan de grond (anker) in combinatie met remschijfsloten en een startonderbreker en/of een akoestisch alarmsysteem het meest effectief.

Beveiligen met GPS/GSM tracker

Moni Moto GPS tracker

Een goede extra manier om je motor te beveiligen is het aanbrengen van een GPS tracker. Deze zijn in vele soorten te verkrijgen. Eén van de beste is de Moni moto, die bestaat uit een compacte zender met simkaart (te plaatsen op/in je motor), een sleutelhanger en een app. Zodra je bij je motor wegloopt en de sleutelhanger bij je motor weg gaat zal de zender geactiveerd worden. Als je motor nu verplaatst wordt ontvang je direct een melding op je telefoon-app. De kosten vallen alles mee, de set kost ongeveer €169,- voor het gebruik van de simkaart betaal je dan nog slechts €3,- per maand.

Loqater is een ander, goed alternatief voor Moni moto, zodat je keuze hebt.

Kiwa SCM erkend SCM IM-01
Bakker Motors Zaandam is gecertificeerd Kiwa-SCM inbouw bedrijf.
 SCM erkennning inbouwbedrijf motorfietsen SCM-IM-01 ( K87871/01 ).