De Honda MSX125 Grom (Monkey)

Honda MSX125 Grom Monkey Mini Street X-treme

Weinig motoren die zoveel reacties oproepen dan de kleinste van allemaal, misschien juist daardoor. Of omdat je ze lang niet dagelijks tegenkomt. Maar als je hem ziet wil je er gewoon even aan zitten of zelfs op zitten, tenminste dat gebeurt de hele dag door in de showroom.
Er zijn mensen die hun motor een (troetel-) naam geven, een MSX heeft die alvast vanuit de fabriek meegekregen: Grom, maar omdat het de opvolger van de Monkey is noemt iedereen deze MSX125 ook Monkey en eigenlijk past die naam nog steeds perfect.

De type-aanduiding MSX staat voor Mini Street X-treme en dat is het ook! De snelweg zou ik vermijden met een minibike maar daarbuiten is het dikke pret. Ik weet zeker dat iedereen aangenaam verrast zal zijn door dit 125cc motortje, ikzelf voorop. Door de geringe afmetingen en gewicht van 100kg voel je je vanaf de eerste meter helemaal in controle en scheur je meteen ervandoor. Denk ook niet dat je opgevouwen op de motor zit, eigenlijk zit je best OK, tenzij je 2 meter lang bent, maar dan zit je op heel veel motoren als een ridder op een shetland pony.

Honda MSX 125 2018 rood Grom Monkey

De stads-jungle is waar deze motor zich thuis voelt, verkeersdrempels neem je met wat gas erbij en naar voren tot het stoplicht wurmen gaat gemakkelijker dan welke motor dan ook. Door de afmetingen en lage zit kun je geheel illegaal (wat ik natuurlijk ten strengste afkeur :-0 ) ook makkelijk een stukje fietspad pakken als het verkeer weer muurvast zit. Vooraan bij het stoplicht laat je vervolgens alle scooters en e-bikes ver achter je, dat is fun!

Zelf zou ik best meer motoren in mijn schuur willen hebben, een heel verlanglijstje voor als er ooit eens een grotere schuur komt ligt al jaren klaar en wordt zo af en toe geupdate. Maar een MSX past eigenlijk in iedere schuur, even de fietsen wat rechter zetten en genoeg ruimte voor dit aandachttrekkertje. Misschien verkoop ik hem toch maar niet…

Veel staan deze funbikes niet te koop en de prijzen zijn nog best fors, maar het is wel gewoon een volwaardige motor geschikt voor A1 rijbewijs. We hebben regelmatig een minibike in de shworoom staan. Kijk snel of hij er nog staat KLIKKK