Michelin Road Classic motorbanden

Nieuw! Speciaal voor de retro, klassieker, oldtimer en neo-klassieke motorfietsen heeft Michelin een nieuwe motorband ontwikkeld. Klassiek ogend profiel maar wel met de beste componenten en prestaties van vandaag.
De verhouding tussen rubber en groef is 26% wat de perfecte verhouding is tussen prestaties en esthetiek waarbij een glad middenstuk voor het beste contact met de weg voor optimale grip bij droog wegdek zorgt. Het 100% silica rubber en de afgeschuinde groeven zorgen dat er in natte condities zeer veel grip is zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur.

Het nieuwe karkas is ontwikkeld om naast comfort vertrouwen te geven voor bestuurder (ook met bagage) en niet te vervormen op hoge snelheden en voorkomt hitte zodat de slijtage beperkt blijft. De opbouw van de Road Classic banden voldoet aan al deze eisen door gebruik van de Bias Belted technologie. Wat inhoudt dat beide karkaslagen ervoor zorgen dat de band het gewicht kan dragen, onder alle omstandigheden zijn stabiliteit behoudt, en de bestuurder en eventuele passagier voldoende comfort geeft.
De beide toplagen zijn direct onder het loopvlakrubber aangebracht, omgorden het karkas en voorkomen daarmee vervorming van de band door centrifugaal krachten bij hogere snelheden. Met als resultaat dat er constant een optimaal contactvlak met de weg is.

Met de komst van de nieuwe Road classic banden zal de huidige Pilot Activ langzaam van de markt verdwijnen. Ten opzichte van de Pilot Active is de Road Classic aanzienlijk beter qua stabiliteit rechtuit en in bochten, en geeft meer grip op droog en nat wegdek. Comfort en handelbaarheid, zijn ook verbeterd.

De Road Classic wordt verkrijgbaar vanaf februari 2021 in bijna 20 bandenmaten.