De Pilot is verdwenen!

De bekende en zeer succesvolle Michelin Pilot Road serie heeft een opvolger gekregen: Michelin Road 5
Je ziet het, de Pilot is uit de naam verdwenen.

Met 1.5 miljoen verkochte banden kun je de Pilot Road 4 gerust een verkooptopper noemen. Deze touring band kent dan ook eigenlijk geen minpunten, is sinds 2014 op de markt en nu doorontwikkeld tot versie 5. Zo zal een gebruikte Road 5 band met 5.000 afgewikkelde kilometers nog steeds een zelfde remweg hebben als een nieuwe Pilot Road 4!

Michelin Road 5

De Road 4 stond al bekend om de uitstekende prestaties in natte omstandigheden. Door een 3D geprinte metalen mal kan Michelin een heel bijzonder profiel genereren, wat naarmate de band slijt steeds wat breder wordt. Een band in versleten staat kan hierdoor nog steeds dezelfde hoeveelheid water af voeren. Zodoende is het mogelijk dat een vrij versleten Road 5 nog steeds dezelfde remweg heeft als een Pilot Road 4.
Het bredere profiel heeft hierdoor wel een wat minder sportieve uitstraling.
Dit zou je kunnen oplossen door te kiezen voor de sportievere band Michelin Power 5.

MICHELIN POWER 5

De Michelin Power 5 is voor sportieve rijders die hun motor intensief gebruiken op de weg. De banden voldoen aan de eisen met betrekking tot levensduur in kilometers en de grip onder alle omstandigheden (met name bij regen), en met betrekking tot een goede trekkracht alsmede een geruststellend gedrag bij het remmen. De Michelin Power 5 biedt hen zo uitzonderlijke grip op nat wegdek. Nog niet sportief genoeg? Dan is er de Michelin Power GP band.

Michelin Banden Motorbanden

MICHELIN POWER GP

De Michelin Power GP is bestemd voor motorrijders die hun sportieve motor op de openbare weg gebruiken en af en toe op het circuit rijden, bijvoorbeeld tijdens trackdays, trainingen of op circuitdagen. Hij garandeert hoge prestaties onder deze totaal verschillende omstandigheden. Nog niet sportief genoeg? Lees dan vooral verder.

MICHELIN POWER CUP 2

De Michelin Power Cup 2 is gemaakt voor het circuit en goedgekeurd voor de openbare weg. Hij zet extreem snelle rondetijden neer; zowel in een enkele ronde als in langere sessies met meerdere rondes. Daarna kun je gewoon op dezelfde motor naar huis rijden.

Michelin Power Cup 2