2021 Honda PCX125

Het geheugen opfrissen: De PCX is de motorscooter met het gemiddeld benzineverbruik van minimaal 1 op 45, sportief uiterlijk, ruime opbergruimte onder het zadel, en het start-stop systeem waarbij de motor zelf uitschakelt bij stilstaan, draai het gas weer open, de motor start en daar ga je weer. Vergeet ook comfortabel en pittig niet.
Dit motorscooter model krijgt voor 2021 ook een update, niet alleen het uiterlijk maar onderhuids zelfs fors! Een nieuw frame wat meteen bijna 2 en een halve liter extra opbergruimte onder het zadel oplevert, en het motorblok zelf. Het eSP motorblok is op vele punten aangepast zodat deze ook de Euro-5 goedkeuring met glans doorstaat, en meteen meer vermogen en een hogere topsnelheid genereert, netjes! Ook is de motor voorzien van Honda Selectable Torque Control (HSTC), de traction control die je altijd verzekerd van de juiste grip.

Meest opvallende uiterlijke verandering is de volledig nieuw ontworpen ledverlichting rondom. De koplamp is voorzien van diverse leds voor dagrijverlichting (running lights) en het led achterlicht geeft een 3d effect. De lijnen van de motorscooter zijn wat scherper geworden, er is een nieuw zadel gemonteerd en in het handschoenenkastje zit nu een USB-aansluiting.

Het dashboard is ook geheel vernieuwd, het is nu een volledig en overzichtelijk LCD scherm. De motor is te bedienen met de smart-key die naast de startonderbreker ook het zadel en eventueel de topkoffer elektrisch kan ontgrendelen.

De 2021 PCX125 wordt leverbaar in volgende kleurstellingen: 
Matt Dim Gray Metallic (nieuw)
Pearl Jasmine White
Candy Luster Red
Matt Galaxy Black Metallic

Cijfers:
De zadelhoogte blijft 764 mm en is extra handelbaar dankzij de kruishoogte van 540 mm.
Grondspeling is ondanks de grotere wielen ook gelijk gebleven met 135 mm
Ruimte onder het zadel is 30,4 liter
12,3 pk (9,2 kW) @ 8.750 tpm met piekvermogen van 11,8 Nm @ 6.500 tpm
Topsnelheid is 98 km/u
Benzine-efficiënt verbruik van 2,1l/100km (47,6 km/l), WMTC-mode
Tankcapaciteit 8,1 liter en actieradius ongeveer 385 km
Rijklaar gewicht is 130 kg
De totale afmetingen zijn op 1 centimeter na gelijk gebleven