Driewielert en zijkoffert

File motorrijden kleding

Als je dagelijks de A9 in de spits doorkruist kom je regelmatig dezelfde motormaatjes tegen. Altijd vriendelijk knikje, handje of voetje. Maar natuurlijk zijn er ook minder sociale motorrijders die je met enige regelmaat tegenkomt. Zo is er ‘Driewielert’ dat is echt een hufter, en dan druk ik me nog netjes uit. Ik zal hem uitleggen dan weet je meteen wat ik bedoel:
Heeft een rood petje op nog onder zijn Roof helm.
Een ogenschijnlijk gewone winterjas aan (ik noem dat altijd model ‘opgebonden vuilniszak’).
Zeer strakke spijkerbroek (had ook van z’n zusje kunnen zijn).
Sneakers met hele dikke zool, zonder sokken.
(En voor de prijs hoef je het niet te laten hé? Wij hebben motorjassen die goedkoper zijn dan zijn opgebonden vuilniszak, en goede motorlaarzen en sneakers die lang niet het prijsniveau halen van een paar Nike’s.)
Driewielert heeft overduidelijk ook geen motorrijbewijs en rijdt dus daarom op een Piaggio MP3.

Dat ‘rijdt’ kun je vertalen als: beweegt zicht tussen de auto’s door zoals hij deed op z’n bromscootertje alsof hij wordt achtervolgd door een kudde bizons. Het gebrek aan stuurmanskunst probeert Driewielert te compenseren met een uitlaat zonder enige vorm van demping. Met luid kabaal ragt hij over alle banen kris kras links rechts door de file. Het is werkelijk om te huilen. Ik hoop dat ik niet degene ben die hem binnenkort in meerdere losse onderdelen aantref in de vangrail. Zou wel fijner zijn voor een ieder in de file, of mag je zoiets niet meer zeggen.

file rijden motor zijkoffer

Vanmorgen kwam ik Zijkoffert tegen. Ik weet niet precies wat voor motor de beste man rijdt maar zal wel iets Duits zijn. Daarop zitten erg lelijke zijkoffers die behoorlijk breed zijn. Aangezien er dikke file was kunnen we als motorrijder lekker tripleren. Ik sloot aan als 4e in een rijtje motards. De voorste was dus Zijkoffert en die heeft 3 handicaps. De eerste is dat zijn koffers breder zijn dan z’n stuur, de 2e is dat hij daarmee door de file wil rijden maar dat eigenlijk niet durft, hij remt namelijk bij zo goed als elke auto…. En zijn laatste handicap is dat hij zijn rechter been niet op het stepje heeft maar naast de motor laat hangen. Alsof hij daarmee een eventuele val zou kunnen opvangen ofzo. En stabieler rijden doe je er al helemaal NIET door.
Nu denk je misschien: ja, Joost lekker lullen, wellicht kan hij dat been niet op de voetsteun zetten vanwege een echte handicap, Nou, toen de file even ophield (het was harmonica rijden) kon hij dat been wel intrekken. Het gevolg was dat hij ondertussen net moeder-eend leek want er zaten al vrij snel 5 motoren achter hem, en dat is in de winter tijdens regen erg veel. De sportieve Kawa-rijder in fluo regenkleding die direct achter hem reed stak z’n linkerhand al in z’n zij vanwege te saai en te langzaam. Volgens mij zat de motorrijder voor mij ondertussen zijn vriendin te bellen en ik speelde een potje online simultaan schaak. Achter mij had een Pan rijder al bijna een heel seizoen op Netflix afgerond. Maar Zijkoffert had geen oog voor anderen, hij was te druk met remmen voor iedere zijspiegel en het laten hangen van zijn rechterbeen in de lucht. Toen een mogelijkheid zich voordeed heb ik verschrikkelijk asociaal de rechterbaan gepakt en daar de file doorboord, voor Driewielert weer naar links geschoven en kon er weer gas gegeven worden. In mijn spiegel zag ik dat Pan rijder mij gevolgd was. Later liet ik hem mij voorbij gaan en stak hij zn hand op.
Zijkoffert hoop ik dus sowieso niet meer tegen te komen.
Maar als jij niet Driewielert of Zijkoffert bent groet ik je vrolijk met een handje, knikje of voetje!

Zou jij eigenlijk woon-werk verkeer op de motor willen rijden? HIER staat jouw motor!

Op onze eerste etage hebben we goede motorkleding en helmen.

Voor onderhoud aan jouw motor neem je zo contact met ons op.

filerijders motorrijden file