Uitlezen en diagnose

Alle moderne motoren zitten tegenwoordig vol elektronica en computers. Super fijn om alle veiligheidssystemen te monitoren en je te helpen veiliger te rijden. Deze systemen slaan ook allerlei meldingen over het functioneren van jouw motor op. Alle meldingen kunnen worden uitgelezen met speciale apparatuur en bijbehorende software. Dit gaat via de ODB (On Board Diagnostic) protocol en connector, elk motormerk heeft zijn eigen connector. Hiervoor hebben wij het beste gereedschap op de markt: Texa navigator. Bijna alle motoren van de grote merken staan hierin en zijn uit te lezen (uitzondering zijn splinternieuwe modellen). Met de Texa is het mogelijk om verschillende parameters uit te lezen, fouten lezen en wissen, de status van de ECU en ABS, activering van actuatoren, instellingen en configuraties, onderhoud- en foutcodelampjes resetten, etc.

Onze werkplaats is uitgerust met de modernste Texa apparatuur

Voor het uitlezen van jouw motor hebben wij de meest geavanceerde werkplaatsassistent in dienst. Met deze Texa Navigator TXB Evolution zijn er geen geheimen meer, jouw motor laat ons alle settings en werking van de elektronische componenten zien. Eventuele foutmeldingen zijn eenvoudig uit te lezen of te resetten.

Bij vrijwel elke onderhoudsbeurt hoort tegenwoordig het ‘uitlezen‘ van de ECU. Dit rapport geeft een diagnose van het functioneren, bij foutmeldingen geeft de computer aan welk onderdeel defect is. Hierdoor kunnen wij sneller de oorzaak vinden van een storing en deze herstellen.

Texa TXB Diagnose ODB center uitlezen

Bakker Motors Zaandam is een Texa Diagnostic Center