Schade en herstel

Die eerste kras op je nieuwe motor doet altijd veel pijn. De eerste keer dat je je motor om laat vallen door een eigen stommiteit geeft ook een harde stomp in je maag. Een schuiver vanwege ontwijken van een ander of object is erg slecht voor je ego. En toch gaat het ons (bijna) allemaal wel een keer gebeuren.
Met een beetje geluk is het krasje uit het zicht, grotendeels weg te polijsten of op te lossen door een nieuwe spiegel of stepje.

Naast onderdelen die vervangen moeten worden kun je ook gewoon doorrijden met een kras of barst in je kuipdeel. Alleen word je dan elke dag aan die vervelende gebeurtenis herinnerd.

Verzekeringskwestie?

Het is altijd verstandig om te kijken of je verzekerd bent voor de ontstane schade. Is dat het geval dan neem je contact op met ons, wij kunnen je de vervolgstappen uitleggen en regelen zaken als verzekeringsexpert en uiteraard de reparatie. Zie ook DEZE pagina.

schade taxatie motor rapport

Reparatie

Als je motor repareerbare schade heeft moet de reparatie wel goed gebeuren. Het moet niet zo zijn dat je motor na de reparatie anders rijdt dan voor de schade. Bij Bakker Motors kunnen we zelf erg veel en hebben de juiste gereedschappen en kennis hiervoor. Voor specialistische klussen als richten of spuitwerk hebben we een gedegen netwerk met professionals.

Goedkoop

Als je de schade zelf moet betalen is het soms een goedkoper alternatief om gebruikte onderdelen te gebruiken. Wees je er wel van bewust dat die onderdelen vaak al gebruikerssporen hebben en lang niet alle onderdelen 2ehands verkrijgbaar zijn. Originele onderdelen zijn vaak duur, voor veel voorkomende onderdelen als spiegels/lampjes/stepjes zijn er voordeligere kwalitatieve aftermarket alternatieven te vinden. Echt goedkope Chinese onderdelen raden wij ten zeerste af op essentiële onderdelen die je veiligheid in gevaar kunnen brengen. Daar horen ook remhendels bij!