Informatie

Steeds meer 50-plussers op motor

Recordaantal mensen met motorrijbewijs.

Motorrijbewijs Les logo

Ondanks dat het behalen van je motorrijbewijs steeds ingewikkelder wordt, komen er wel steeds meer mensen met een motorrijbewijs. Ruim 1,4 miljoen Nederlanders hebben nu een motorrijbewijs blijkt uit cijfers van de CBS. De aanwinst blijkt niet uit de groei van jongeren te komen maar voornamelijk uit de groep 50-65 jarigen. Nagenoeg alle nieuwe motorrijbewijs-bezitters beschikken ook over een autorijbewijs, het overgrote deel daarvan is man. In totaal zijn er in 2017 ruim 7% motorrijbewijzen bij gekomen. 1 op de 9 volwassenen heeft nu die mooie A toevoeging op het roze kaartje.

Hoewel de laatste jaren de verkoop van nieuwe motoren nauwelijks gegroeid is, blijft het totaal aantal motoren in Nederland wel licht groeien. Ook hier is de leeftijdscategorie 50 tot 65 jaar de groep die ervoor zorgt dat het motorbezit is gegroeid. Maar ook de 65-plussers doen hier nog een flinke duit in het zakje.

Ons maakt het niet uit in welke groep je zit of hoe lang je al je motorrijbewijs hebt. Wij hebben in ieder geval in alle categorieën wel een passende motor staan: Supersport, Tour, Naked, Chopper, Scooter, ect. Neem maar eens een kijkje tussen onze Occasions of Nieuwe motoren, nog leuker vinden we het als je langskomt.