NIEUW! Honda CMX1100 Rebel

BAM! Dat is even binnenvallen met goed nieuws! Een nieuw model met een dik twin motorblok. Geen suf ding maar een vette bobber die er ook nog eens cool uitzet, modern met klassieke details. De kleine A2 geschikte Rebel 500 heeft opeens een grote broer erbij gekregen. Zoals Honda het al jaren doet komen ze als een complete verrassing met een model waar ander merken zich helemaal niet mee bezig houden.

Voor het motorblok is het mooiste motorblok op de markt gebruikt: de nieuwe 1100cc parallel twin uit de Africa Twin. Het blok heeft wel wat aanpassingen gekregen met meer vermogen onderin, maar het is duidelijk dat er rustig getuft kan worden en flink knallen is zeker mogelijk. Aangezien de Africa Twin al een prachtig geluid maakt kan dat bij deze motor alleen maar beter worden. Ook zijn de verschillende elektronische hulpmiddelen als de tractie-control, wheelie-control, cruise-control en rijmodi toegevoegd. Samen met de volledige led verlichting en LCD instrumenten paneel hebben we het over een motor die klaar is voor de toekomst. De enkele remschijf voor is wel van formaat karrewiel waardoor de remcapaciteit zeer goed is, uiteraard met ABS. De motor is ook leverbaar met de geniale DCT versnellingsbak, en heeft dan waarschijnlijk zelfs 7 versnellingen.

Zie ook ons bericht over leveringsproblemen.

De motor kan worden geleverd in 2 kleuren (Bordeaux Red Metallic en Gunmetal Black Metallic) en naast de kale standaard uitvoering in 2 uitvoeringspakketten.

Honda CMX1100 Rebel Tour

Pakket Tour

  • Achterbagagedrager
  • Sissybar
  • Windscherm
  • Zadeltas
Honda CMX1100 Rebel Steet

Pakket Street:

  • Bagagedrager achteraan
  • Koplampbehuizing
  • Striping op de velg
  • Tankpad

De vrijgegeven cijfers zijn, zeker voor dit marktsegment, indrukwekkend:
64 kW (86pk) bij 7.000 tpm en maximaal koppel van 98 Nm bij 4.750 tpm.
Tankinhoud 13,6 liter en een verbruik van ongeveer 1 op 20.
Rijklaar gewicht is 223 kg voor de standaard Rebel 1100 en 233 kg voor de DCT-versie.
De zadelhoogte is met 700 mm voor bijna iedereen geschikt.