Nieuws

De nieuwe CB’s wat een beauty’s!

Honda CB1000R NEO SPORTS CAFÉ | CB300R NEO SPORTS CAFÉ |
CB125R NEO SPORTS CAFÉ

 

Honda CB1000 een streetfigher en Café Racer met een eigen karakter.

Honda CB1000R Neo Sports CaféToch hebben ze het weer geflikt bij Honda, zomaar uit het niets een serie nieuwe motoren die het oog strelen. Super mooie details, bijdetijds, stoer en toch vriendelijk. Ruw, Radicaal en toch Retro. De huidige CB1000 was alweer 10 jaar oud maar dat nog totaal niet aan te zien. Ook de nieuwe zal weer lang tijdloos blijven en is lichter en sneller geworden. Een viercilinderblok met hopen koppel in het middengebied is een klasse op zich. Dankzij Throttle By Wire, 3 rij-modi en motorrem – met Honda Selectable Torque Control – leveren bruikbare en controleerbare kracht over het volledige toerengebied. Er komt ook nog een + versie volgehangen met extra opties. In het spoor van de 1000 volgen twee kleinere neefjes met evenveel attitude: de CB300R en CB125R.

 

 

 

Honda CB300R Neo Sports CaféHonda CB300R: Met een vinnig 286 cc vloeistofgekoeld blok, zesversnellingsbak en uitgesproken styling geïnspireerd door de CB1000R, maakt deze motor overal indruk. Met het nieuwe stalen buizenframe en de 41 mm usd-vork en Pro Link-swingarm, is hij gericht op wendbaarheid. De radiaal gemonteerde vierzuigerklauwen en het tweekanaals ABS zijn gelinkt aan een IMU (Intertial Measurement Unit) voor de perfecte controle onder alle rem-omstandigheden. De lichten zijn volledig LED met LCD-instrumenten. A2 rijbewijs geschikt.

 

 

Honda CB125R:

Honda CB125R Neo Sports Cafe

Hij mag dan wel klein zijn, toch zijn er veel kenmerken die beginnende rijders (A1 rijbewijs geschikt) zullen helpen om te starten in stijl. Het nieuwe stalen buizenframe is gericht op wendbaarheid en in combinatie met de 41 mm USD-vork zorgt dit voor een hoog fungehalte. De monoshock achteraan heeft een instelbare veervoorspanning en de ABS remmen zijn gelinkt aan een IMU (Inertial Measurement Unit) voor een perfecte controle onder alle rem-omstandigheden. De lichten zijn LED en het instrumentenbord is LCD, net zoals op zijn grotere neef, de CB1000R. Meer info bij Honda.

We kunnen niet wachten tot om deze motoren van dichtbij te bewonderen. Wie besteld de eerste bij ons?