Nieuws

Welkom bij Bakker Motors Zaandam

Geplaatst op

Je ziet het goed, de website van Bakker motors in een nieuw fris jasje. Eindelijk hebben we weer een website die bij de tijd is!

Dat werd best tijd, maar we sleutelen nu eenmaal liever aan jouw motor dan dat we achter de computer zitten.
Alles is verder hetzelfde gebleven, we verkopen nog steeds nieuwe en gebruikte motoren. Doen reparatie en onderhoud aan alle merken. Verkoop van kleding, helmen, onderhoudsmiddelen, en vervangings-onderdelen. Advies, taxaties, aankoopkeuring, consignatie-verkoop, revisie, inkoop, import, montage, schadeherstel, inbouw van navigatie of communicatie en we schenken gewoon een bak koffie die nog steeds gratis is. Kom langs!

Zo zag de oude website eruit, nu al nostalgisch:
oude site bakker motors zaandam

Recht toe recht aan:

Open van dinsdag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00.

Op zaterdag open tot 17:00.

(meer…)

Informatie

Stoppen met motorrijden

Geplaatst op
Honda 2019 CB1000R Limited Edition

De afgelopen weken behoorlijk wat extremen in het weer mee mogen maken tijdens mijn dagelijkse woon-werk kilometers op de motor. Nachtvorst, wind, storm, regen, code geel/oranje/rood, hagel en zelfs onweer meegepakt. Mensen om mij heen vragen me dan regelmatig wanneer je niet meer kunt motorrijden, met name als je pruik van je hoofd stormt en ik gewoon in mijn motorpak binnenwandel. Als je jarenlang alleen een motor als enige vervoersmiddel hebt gehad heb je het meeste wel eens eerder meegemaakt en heb je je ‘gear’ wel op orde om alle omstandigheden aan te kunnen.

Waterdichte motorkleding motorpak

Limiet
Maar is er een moment dat je niet meer met de motor kunt? Daar is geen eensluidend antwoord op te geven, het is per persoon verschillend. Ijzel of een pak sneeuw is wel een gezonde grens om de motor te laten staan. Maar ook dan zie je nog wel eens een verdwaalde motard.


Ten eerste is er natuurlijk de tijd dat je op de motor zit, 10 minuten in de kou overleeft iedereen wel.
Met een goed gore-tex pak blijf je gewoon droog in een plensbui ongeacht hoe lang je rijdt, het enige waar ik bij lange regenritten nog wel eens mee worstel is wat lekkage in mn nek. Ik heb daarom ook altijd een extra colletje in mijn topkoffer zitten. Maar regen hoeft dus zeker geen stopper te zijn.

warme motorkleding gevoelstemperatuur koud

Kou
Voor de kou is er een breed aanbod aan middelen om je te beschermen; verwarmde handschoenen, jassen, broeken, inlegzooltjes, handvat en zadelverwarming, maar ook een thermo-overall is erg aan te bevelen bij lage temperaturen. Let op! Deze oplossingen zijn overigens stuk voor stuk niet goedkoop, en eenmaal gewend wil je niet meer zonder.

Wind
En dan die wind, dat blijft lastig, het belangrijkste is om ontspannen op de motor te blijven zitten, niet teveel proberen de motor te corrigeren. Die motor wil maar 1 ding en dat is rechtdoor, de wind zorgt hooguit dat je iets afwijkt van je lijn. Je kunt die afwijking gemakkelijk corrigeren door een ontspannen bovenbeen richting de wind uit te steken. Na enig oefenen blijkt opeens dat je niet meer tegen de wind aan het vechten bent maar je de wind dus juist gebruikt.
Het meest vervelende aan wind zijn de grote windstoten die je krijgt als je bijvoorbeeld tijdens het inhalen eerst in de luwte van een vrachtwagen zit en je vervolgens vol de wind in je bakkes krijgt als je er voorbij bent. Dan heb je echt wel even de volle breedte van de weg nodig. Ook deze klappen zijn relatief gemakkelijk op te vangen. Met ontspannen bovenarmen begin je in de luwte met een lichte slingerbeweging heen en weer over de as van de weg, je zult merken dat op deze manier de klap van de wind veel makkelijker op kunt vangen. Probeer dit zelf maar eens!

Stoppen

Stoppen met rijden heb ik tot 2x toe moeten doen vanwege hagel. De eerste keer waren de stenen zo groot als knikkers, gelukkig was ik vlak bij een viaduct en daaronder even rustig gewacht tot het over was. De 2e keer had ik mijn doorwaai pak en handschoenen aan en ik kan je vertellen dat hagel dan heel erg pijnlijk is. Ook toen zo snel mogelijk de motor stilgezet op een veilige plek.

Daarnaast nog wel eens meegemaakt dat bij 13 graden onder nul mijn adem aan de binnenkant van het vizier vastvroor, vizier open was ook geen optie want dan bevroren je ogen. Maar zo hard vriezen doet het tegenwoordig toch niet meer. Of eens vlak na het sporten met een stomende kop mn helm ingedoken en zo een flinke regenbui bij een lage temperatuur ingereden. Wel geleerd dat dan een pinlock niet meer helpt…

Conclusie?

Dat blijft per persoon verschillend maar met de juiste kleding en ervaring kun je heel lang gewoon doorrijden en de voordelen van de motor blijven benutten!

Misschien staat jouw motor wel tussen onze occasions.

Informatie

Honda Tricolor motoren

Geplaatst op

De Honda tri-color kleuren (ook wel HRC kleuren genoemd)


Eigenlijk vind ik de meeste motoren in de Honda tricolor fantastisch. Hierin ben ik niet de enige want de verkopen op deze kleuren zijn ook altijd goed. Deze kleurcombinatie is specifiek voor Honda ondanks dat het Honda logo rood is. Rood is de huiskleur van Honda, voortgekomen uit de jaren ’60 waarin Honda voor het eerst kampioenschappen won. De motoren waarop gereden werd waren voornamelijk rood. En daarna in het officiële logo als basiskleur gekomen.

Honda tricolor HRC kleuren

Maar die tricolor dan?

(meer…)
Nieuws

Motorrijden is gezond voor je!

Geplaatst op

Stress weg

In een studie, gefinancierd door Harley-Davidson, is de Amerikaanse UCLA universiteit tot de conclusie gekomen dat motorrijden gezond en stressverlagend is. Dat concludeerde de universiteit door EEG’s en nieuwe manieren van meten en monitoren van de hersenactiviteit tijdens het motorrijden. De claim van motorrijders dat er geen betere manier is om van stress af te komen dan een stukje te rijden wordt in deze studie bevestigd. In de studie werden meer dan 50 motorrijders getest op hersenactiviteit en hormoonspiegels voor, tijdens en na het motorrijden, autorijden en rusten.
Bakker motors Honda CBR CB

Na een ritje van 20 minuten motorrijden resulteerde dit in een afname van 28% in biomarkers van stress. Gemiddeld daalde de hartslag met 11% en de adrenaline graad met 27%. Veranderingen in de hersenactiviteit tonen een toename in de alertheid aan vergelijkbaar met die van een kop koffie.
De zintuiglijke focus verbeterde aanzienlijk zeker in vergelijk met autorijden, rijders zijn dus meer alert op wat er om hen heen gebeurd. De EEG om hersenactiviteit te meten, registreerde dat de motorrijders alles wegfilteren wat niet relevant is voor het motorrijden zelf.

Ook hierom verkopen en onderhouden wij al 90 jaar motorfietsen. Kijk maar eens tussen ons aanbod of er nog een mooie stress-verlager voor jou bijzit.

Nieuws

2019 Honda CB650R

Geplaatst op

Ik kan een hoop tekst hier schrijven maar het gaat natuurlijk gewoon om de plaatjes. Vanuit elke hoek is de nieuwe CB650 R gewoon weer prachtig!

Nieuwe Honda CB650R 2019 Bakker motors Zaandam

Geheel in lijn met de neo sports cafe familie net als de CB1000R, CB300R and CB125R.

Verkrijgbaar in de kleuren Graphite Black, Candy Chromosphere Red, Matt Crypton Silver Metallic, Matt Jeans Blue Metallic. Het blok is iets aangepast en levert ruim 95pk bij 12.000 toeren. De tankinhoud kan 15 liter benzine bevatten en de fabrieksopgave verbruik is 1 op 20. Volledige led verlichting en dashboard.

Nieuws

Honda 2019 CB1000R Limited Edition

Geplaatst op

Honda 2019 CB1000R Limited Edition Zelf zitten we ook regelmatig heel hebberig te kijken naar de plaatjes van de nieuwe Honda CB1000R. Die nieuwe Neo Sports Cafe lijn (CB125 /CB300 / CB 650) is werkelijk oogstrelend. Typerend Honda, helemaal bij de tijd en niet zoals alle andere merken. En nu is er een Limited Edition van de CB1000R verschenen, en dat ook nog eens in een heerlijke tricolor!

Wat is er dan zo bijzonder aan deze nieuwe 2019 CB1000R?

(meer…)

Informatie

Koud op de motor!

Geplaatst op

Gevoelstemperatuur warme motorkleding gevoelstemperatuur koud

Hoe werkt dat nu eigenlijk? Als je op de motor zit is het altijd weer een stuk kouder dan je vooraf verwacht had. Als het buiten nog zo’n 5 graden Celsius is lijkt het wel alsof je tenen eraf vriezen als je een poosje op de motor hebt gezeten. Op het journaal strooien ze in de winter ook vaak met deze term: gevoelstemperatuur. De buitentemperatuur kan dan nog wel meevallen maar door wind keldert de temperatuur aanzienlijk, tenminste zo ervaren we dat. Op de motor gebeurt dit natuurlijk nog veel forser: je genereert constant wind, rijwind.

(meer…)

Informatie

Door de regen en toch droog blijven.

Geplaatst op

In de herfst wens je maar 1 ding: waterdichte motorkleding 

Waterdichte motorkleding motorpak

Zooowww wát een zomer hebben we gehad dit jaar, begonnen in maart en zelfs oktober had nog meerdere warme motordagen. Nog nooit heb ik zolang in mijn doorwaai-jas gereden, wekenlang. Bam! En daar was dan toch opeens de herfst, tegelijk met alle regen die we afgelopen zomer te weinig hadden gehad. Voor de motorrijder die nog door rijdt weer even wennen. Extra shirt mee naar je werk want je wilt niet met een doorweekt shirt naar die vergadering. De hele ochtend met een stuk toiletpapier in je broek want je motorbroek blijkt toch erg veel regen te lekken bij het kruis. Constant even dat natte shirt van je buik af trekken zodat het sneller droogt omdat de rits toch ook wat water doorlaat. De hele dag hangt je pak uit te druipen aan de kapstok, gelukkig had je niet je laarzen eronder gezet! s’Avonds bij het naar huis gaan is je pak nog steeds nat, je handschoenen kun je zelfs nog uitwringen, getver!

Herkenbaar?

(meer…)

Informatie

Suzuki Katana 2019

Geplaatst op

Suzuki heeft een nieuwe Katana gepresenteerd voor 2019

Na de retro-trends van de laatste jaren, waar de fabrikanten vooral inspiratie uit de jaren zestig en zeventig opdeden, komen nu logischerwijs de eighties aan bod. Suzuki doet de eerste duit in het zakje met een nieuwe Katana.

In het ontwerp van deze nieuwe naked bike zitten duidelijke verwijzingen naar de legendarische motorfiets van begin jaren 80. Met de oer-Katana maakte Suzuki destijds niet alleen een designstatement, het was bij zijn introductie in 1981 ook de snelste productiemotorfiets ter wereld. Katana is de naam van een zwaard dat Japanse Samoerai-strijders gebruikten. Een vlijmscherp wapen dat met de hand werd gesmeed. De naam past bij de scherpe vormen van deze onderscheidende naked bike. Met een puntige en compacte cockpit, LED-verlichting, een opvallend hoge tankpartij en een ranke korte achterzijde oogt hij als een strijdlustige machine.

(meer…)

Nieuws

Nieuwe Honda’s voor 2019: CBR500R/CB500 en CBR650/CB650

Geplaatst op

Dat is een hoop nieuws wat Honda naar buiten brengt!

Honda 2019 CBR650R
2019 Honda CBR650R

Kijken we eerst naar de 650 serie CBR650/CB650

Een compleet nieuwe CBR650; tot dusver heette deze CBR650F en vanaf 2019 gaat de laatste letter (F voor Fairing) plaats maken voor de R (R voor Race). Dus de nieuwe CBR650R is sportiever geworden en dat is over de hele motor terug te vinden. Sportievere zithouding, draait meer toeren, meer vermogen, lichter in gewicht en meer de looks van z’n grote broer de Fireblade gekregen. Tractioncontrol en assist/slipperkoppeling(*) zijn toegevoegd. Er schijnt ook een  35 kW versie voor de A2 rijbewijshouders te komen.

 

Honda 2019 CB650R
2019 Honda CB650R

 

 

De geruchten dat de CB650F de styling zou gaan krijgen zoals de in 2018 gelanceerde CB100R/CB300R/CB125R in de Neo sport styling, blijken dus te kloppen. Voor komend jaar wordt de CB650R met eenzelfde kenmerkende koplamp en overige looks op de markt gebracht. Ook de CB is net als de CBR lichter, sportiever en krachtiger geworden. Gelukkig zijn de 4 uitlaten die zo kenmerkend voor de CB650F zijn gebleven.

 

De CB500 serie CB500X/CB500F/CBR500R

(meer…)

Informatie

Motorrijden in de herfst (de doorrijders)

Geplaatst op

Herfst motor doorrijden

Doorrijden of winterstalling?

De keuze is eigenlijk helemaal niet moeilijk, achteraan sluiten in de steeds maar groeiende files, of de voordelen van de motor gebruiken. Nu is de herfst echt aangebroken en moet je als motorrijder wel even aandacht geven aan een aantal zaken. –Tenzij jouw motor de winterstalling in gaat
Uiteraard speelt het weer een hoofdrol, het is een stuk kouder dus de wintervoering en dikke handschoenen komen weer uit de kast. Maar ook bij zon, of het gebrek daaraan, moeten we even stilstaan. Door de laagstaande zon zie je soms daadwerkelijk niets meer.

Een must have is dus een zonnevizier in je helm, die kun je snel naar beneden klappen. De meeste HJC helmen in ons assortiment zijn standaard voorzien van zo’n neerklapbaar zonnevizier. Een zonnebril is ook een optie maar die moet je wel tijdig op gezet hebben, en dat blijft lastig als je een tunnel in rijdt.

(meer…)

Nieuws

Nieuwe 2019 kleuren Honda Africa Twin

Geplaatst op

Honda Nieuws

2019 Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports
Africa Twin Silver metallic

De Honda motor verkopen steunen op 2 Europese toppers, de NC en de immens populaire Africa Twin. Sinds de Africa Twin in 2016 zijn herintroductie had zijn er in Europa meer dan 36.000 verkocht. De vorig jaar aan de line-up toegevoegde variant Africa Twin ‘Adventure Sports’, zorgt dat de motor voor nog breder publiek aantrekkelijk wordt.

Voor komend jaar zijn er wat kleuraanpassingen doorgevoerd en nieuwe kleuren toegevoegd aan het assortiment. Voor de Africa Twin Adventure Sports heb je nu ook keuze uit de kleur Silver Metallic, in combinatie met wit en aluminium ziet dit er ook erg mooi uit, misschien zelfs wel luxe.

(meer…)

Informatie

Tips om je motor winterklaar te maken

Geplaatst op

Helaas is er nu echt een einde gekomen aan een prachtige zomer. Dus daarmee komt voor velen ook het einde van het motor seizoen in zicht. Om je motor in het voorjaar weer net zo goed en mooi uit de stalling te halen als dat je haar erin zette gaat niet vanzelf. Het lijkt misschien wat veel maar je motor mag best wat aandacht krijgen, en bij het eerste mooie weekend in het voorjaar ben je blij dat je onderstaande tips hebt gevolgd. Dan is het namelijk alleen maar helm op en gaan!

 • Wassen, poetsen en in de was zetten.Motorbescherming
 • Olie en filters laten vervangen, hoef je dit niet meer in het voorjaar te doen als het opeens mooi weer wordt en iedereen de motor een beurtje wil geven!
 • Motor voltanken, dan krijgt roest in je tank geen kans.
 • Forte (1 &) 2 aan je benzine toevoegen. Benzine is tegenwoordig niet lang houdbaar en dit voorkomt problemen in het voorjaar.
 • Banden spanning controleren, wegzetten met +0.5 bar meer.
 • Motor op paddock stands zetten zodat de wielen van de grond zijn.
 • Inspuiten met een middel zoals snelwax om roest te voorkomen.
 • Ketting smeren.
 • Druppellader aansluiten of elke maand de accu weer volledig bijladen.
 • Motorhoes over de motor, ook in de garage.
 • Op slot zetten, ook in je schuur of garage!

(meer…)