2020 Suzuki V-strom 1050

Toen het eerste plaatje van de nieuwe Allroad van Suzuki in mijn mailbox stond dacht ik dat de foto een beetje uit verhouding was getrokken. De nieuwe V-storm heeft wat andere verhoudingen dan de reguliere Allroads. Ook herkende ik er een beetje de oude DR-big in, dit blijkt ook de inspiratie geweest te zijn. Als je langer kijkt ziet het er best leuk uit, en lijkt makkelijker op te stappen dan bijvoorbeeld de Honda Africa Twin die behoorlijk hoog is.

Ondanks de nieuwe naam 1050 is het motorblok nog hetzelfde als we in de V-strom 1000 aantreffen. Enkele aanpassingen zorgen ervoor dat deze nu iets sterker is geworden en 79Kw/107pk eruit perst. Er is ook voldoende elektronica opgezet om jou veilig en comfortabel van A naar B te kunnen brengen.

De geheel nieuwe Led koplamp heeft een verticale indeling voor dim- en grootlicht. Het vierkante heeft wat weg van klassieke crossers maar ziet er toch modern uit.

Natuurlijk zijn er tal van opties leverbaar zoals koffersets, valbescherming, mistlampen, handkappen, handvatverwarming en een lagere buddyseat. De standaard buddyseat is al in hoogte verstelbaar. Het windscherm is ook in hoogte verstelbaar. Een USB aansluiting naast het digitale LCD-dashboard en een 12v aansluiting onder het zadel maken de motor al mooi compleet.

Op Suzuki vind je alle informatie en modellen voor 2020