Informatie

Maandag 18 juni ga je met de motor naar je werk!

Jaarlijkse Ride To Work Day maandag 18 juni 2018Ride to work Day 18 juni 2018

Op elke 3e maandag in juni wordt de jaarlijkse ‘Ride to Work Day’ gehouden ter promotie van de motor en motorscooter als vervoermiddel. Dit nu al voor de 27e keer. Elk jaar doen wereldwijd meer dan een miljoen motorrijders mee en gaan op deze dag met de motor naar het werk om de voordelen daarvan aan te tonen.

Uit onderzoeken blijkt dat motorrijden het file probleem flink kan verminderen. Uit een Belgische onderzoek komen zelfs deze cijfers: Als 10% van de automobilisten motor zou gaan rijden zouden er 40% minder files zijn.

Wij als motorrijders weten de voordelen wel maar het doel van de initiatiefnemers (non-profit organisatie uit de Verenigde Staten en Europa ondersteund door oa FEMA, FIM, KNMV en MAG) is om het grote publiek hiervan te overtuigen. Een motor gebruikt nu eenmaal minder grondstoffen per km dan de auto, neemt minder ruimte in op parkeerplaatsen en op wegen. Voor de motorrijder zelf is er nog het voordeel van meestal gratis parkeren en sneller op de plaats van bestemming aankomen. Ennnn motorrijden is veel leuker!

Ride to work Day 18 juni 2018

Dus: doe maandag 18 juni mee en ga met de motor naar het werk, het zou mooi zijn als dit plots een file-arme dag wordt.

Heb je nog geen motor? Kom dan nog even snel in onze showroom kijken!