Logo Bakker Motors Zaandam Geschiedenis Bakker Motors

Bakker Motors

Adres: Penningweg 90
1507 DH
Zaandam
Telefoon: 075 - 616 21 91

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 08:30 - 18:00
Woensdag: 08:30 - 18:00
Donderdag: 08:30 - 18:00
Vrijdag: 08:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

1998 - heden Penningweg 90

Bakker Motors aan de Penningweg splinternieuwMen zit nu al weer een aantal jaren aan de Penningweg nadat veertig jaar de zaak aan de Burcht in Zaandam gevestigd was. De hele zaak toont ruim, licht en overzichtelijk. Nu bevindt zich achter de showroom een ruim opgezette werkplaats. Op de Burcht was er een hele kleine werkplaats en weinig opslagruimte. Afgedankte banden moesten in de laatste jaren op het dak van de werkplaats worden opgestapeld, want pas bij een aantal van 150 werden ze opgehaald.

Milieueisen zoals een vloeistofdichte vloer en de opvang van olie vielen niet of moeilijk te realiseren. Nu staan in een hoek van de werkplaats twee grote tanks ieder in een opvangbak. Eén voor de schone olie, de andere voor de afgewerkte olie. Draait een motor proef, dan wordt aan de uitlaat een koker bevestigd, die de uitlaatgassen naar buiten laat stromen.

Op alle vier de metalen werktafels staat een motor; met een voetkrik is de tafel op de juiste werkhoogte te krikken. In de zaak en in de werkplaats hangen verschillende takels. Want een motor is niet meer te tillen. In een krat wordt hij aangeleverd en in een pompautootje naar de werkplaats gereden; met een takel eraf getild.

De bovenverdieping toont rekken vol warme en waterdichte motorkleding: nylon jack's, met protectie bij de schouders, de ellebogen en in de rug. Daarachter de broeken. Langs de zijwand planken vol helmen, intregraal- en jethelmen met vizier en ventilatieopeningen. Een inlegvizier is ontwikkeld om het beslaan van het vizier te voorkomen. In een klein kamertje staan dozen vol laarzen.

Showroom van Bakker MotorsEr is een voorraadruimte en een kamer vol technische naslagwerken. En natuurlijk de belangrijkste blikvanger als je de winkel binnenstapt: de grote showroom. Een indrukwekkend aantal motoren staat in rijen opgesteld. Naast de Japanse merken als Honda en Suzuki, staan diverse andere merken.

Tegenwoordig zwaait Phil Bakker de scepter. Fred -”Ik ben praktisch altijd hier, voor mij geen vut” helpt nog steeds in de winkel. Phil is meestal bezig in de werkplaats.

Zie vorige pagina voor het begin van Bakker Motors